Harriët Koorn

KNWU Tijdritcompetitie Leende

28 mei 2014

Afgelopen woensdag stond ik aan de start van de Grote Prijs Leende. Deze tijdrit hoort bij de KNWU competitie. Helaas ging het niet naar mijn zin.

We waren vroeg aanwezig. Ik wilde het parcours een keertje rijden, en ook mijn fiets alvast een keer laten keuren. Nadat het mannetje van de KNWU die de fietsen moest keuren zijn sigaret even aan de kant had gelegd, werd mijn fiets goedgekeurd. Daarna heb ik dus een rondje over het parcours gereden. Ik heb deze tijdrit de afgelopen twee jaar ook gereden dus ik ken het parcours wel, maar het is toch altijd wel lekker om het nog een keer goed in je hoofd te hebben. Al valt er niet veel aan te vergeten, want saaier ga je het niet snel vinden. We moesten dit jaar twee rondjes: 24,2 kilometer.

Na het verkennen kon ik weer een tijdje gaan zitten. Afgelopen twee jaar ging alles perfect, maar dit jaar was de organisatie erg slecht. Er was te veel verkeer op het parcours doordat er nog geen hekken stonden. Hierdoor liep de start van de junioren met een half uur uit. Alle starttijden schoven dus op. Toen ik begon met mijn warming-up voelde het helemaal niet lekker. Ik voelde me niet soepel, en hoeveel ik ook rekte, er veranderde niks aan. Toch ging ik wel met vertrouwen naar de start. Hoeveel slechter kun je helemaal worden in een week tijd, dacht ik. Dezelfde man stond er nog om de fietsen te controleren (en nog steeds rokend), en ook nu voor echie werd mijn fiets goedgekeurd. Tot zover geen verrassing. Tijdens het wachten op mijn start hoorde ik wat doorkomsttijden van eerder gestarte rensters, dus ik wist ongeveer wat er gereden werd.

Helaas voelde ik vrijwel meteen na mijn start dat het niet lekker ging. Ik trapte een heel normaal ritme, maar veel te weinig vermogen. Het lukte maar niet om mijn vermogen omhoog te krijgen. Ik kwam hele stukken niet boven de 260 watt uit, wat idioot weinig is. Ik probeerde steeds weer aan te zetten om op mijn streefwaarde uit te komen, maar ik kon het niet vasthouden. Heel frustrerend, en niet goed voor de moraal als dat al tijdens het eerste rondje gebeurt. Ik heb geprobeerd er evengoed het beste van te maken, in de hoop dat iedereen een slechte dag had... Bij mijn doorkomst had ik de vijfde tijd, maar er moesten er nog 11 langskomen na mij. Ik hoopte dat ik toch in ieder geval het tweede rondje dezelfde tijd zou kunnen rijden omdat ik nooit veel verval heb, maar zelfs dat lukte niet. Zwaar teleurgesteld kwam ik na 34:16.81 over de finish, wat uiteindelijk de 14e tijd bleek te zijn. Gemiddeld trapte ik 15 watt minder dan tijdens het regiokampioenschap, terwijl ik daar eigenlijk al te laag zat.

Ik hoop dat het bij deze ene enorme offday blijft dit jaar, en de voorbereiding richting het NK verder goed gaat. Gelukkig is het nog geen 25 juni.