Harriët Koorn

Swift Time Trials 2014 ronde 2

15 mei 2014

Gisteren was de tweede tijdrit van de Swift tijdritcompetitie. Ik verwachtte er niet zoveel van, maar het viel gelukkig wel mee.

De afgelopen dagen hadden voor nogal wat stress gezorgd, waar je niet harder van gaat fietsen. Dinsdag bij de fysio voelde ik al dat er veel spanning in m'n lijf zat. De dry needling behandeling kon ik slecht hebben. Het deed zeerder dan anders. Spanning op je spieren is goed voor een wedstrijd en heb ik ook nodig, maar niet te veel. Ook hielp het niet dat ik maandag en dinsdag niet getraind had. Woensdagochtend heb ik wel mijn standaard tijdritvoorbereiding gedaan, maar dat ging helemaal niet lekker.

Met inrijden gisteren bleek dat er iets meer wind stond dan de vorige keer, maar het viel me nog wel mee. Ik had m'n warming-up niet goed getimed, waardoor ik te vroeg klaar was en te lang niks heb gedaan voordat ik moest starten. Toch wat minder gefocust dan anders blijkbaar. Eenmaal gestart voelde het op de heenweg nog best goed eigenlijk. Ik trapte niet helemaal het vermogen wat ik had gewild, maar doordat de wind goed stond bleef mijn snelheid toch best hoog. Het keerpunt stond volgens mij iest verder dan de vorige keer. Ik heb altijd het gevoel dat het per keer verschilt waar de pilon staat. Het eerste stuk na het keerpunt ging ook nog goed, maar de laatste twee rechte stukken wilde het niet meer. Ik kon mijn tempo niet meer vasthouden. Ik had dus al wel door dat een pr er niet meer inzat.

BIj de finish bleek dat ik 20.40 had gereden. Een evenaring van mijn vorige pr, en daarmee de tweede tijd die ik ooit op dit parcours heb gereden. Er werden sowieso niet veel pr's gereden, en de meesten reden langzamer dan de vorige keer. Thuis bleek dat ik gemiddeld maar zeven watt minder had getrapt dan de vorige keer. Dat viel dus ook erg mee.

Dit was de laatste tijdrit voor het regiokampioenschap volgende week. Ik heb er alle vertrouwen in dat het daar weer naar mijn zin zal gaan. Met mijn vorm is niks mis, en er is gelukkig ook niks meer wat een goeie voorbereiding nog in de weg staat.