Harriët Koorn

Swift Time Trials 2014 ronde 1

24 april 2014

Altijd een mooi meetmoment, zo'n tijdrit die je gedurende het jaar vaker rijdt. De omstandigheden leken goed, en ik was erg benieuwd of ik zou kunnen wat ik in mijn hoofd had.

Er stond niet zoveel wind, en met inrijden voelde het best goed. Ik had dit jaar nog geen tijdrit over 14,4 kilometer gereden, dus ik had nog geen vergelijk. Wel had ik op basis van langere tijdritten die ik al heb gereden een aardig beeld van mijn huidige vorm gekregen, en kon dus redelijk inschatten wat ik zou moeten kunnen. Of dat dan ook lukt blijft altijd de vraag.

Ik ging goed van start, maar het voelde al vrij snel erg moeizaam. Een tijdrit voelt nooit makkelijk natuurlijk, maar als je in vorm bent kan afzien toch ook goed voelen. Maar ja, aan mijn benen kon ik toch niks meer veranderen, dus dan maar moeizaam verder. Bij de eerste bocht leek het opeens alsof er een oliespoor op de weg lag. Ik had dit met inrijden niet gezien, en twijfelde dus even of het glad zou zijn. Ik ging er dan ook niet erg soepel doorheen. De eerste bocht ligt me sowieso niet eigenlijk. Verder ging de heenweg wel goed. Mijn keerpunt had wellicht ook wat beter gekund. Ik nam 'm te snel, of ik stuurde gewoon niet zo lekker, maar in ieder geval kwam ik te dicht bij de stoep uit. Ik blijf dat lastig vinden. Je komt volle bak aanrijden, en je wilt zo min mogelijk remmen, maar als je te weinig remt vlieg je de bocht uit. Gelukkig hadden we het stuk na het keerpunt de wind weer in de rug, dus ik was weer snel op gang. Het stuk voor de laatste bocht begon ik wat in te zakken. Ik kreeg mijn verzet niet meer rond, en moest een tandje terugschakelen. Het laatste stuk ging wel weer goed, en ik kon weer versnellen richting finish.

Hoewel het dan niet zo geweldig voelde, ging het dan toch erg goed. Ik haalde 14 seconden van mijn pr af, en reed voor het eerste boven de 42 gemiddeld. Ik ben erg blij dat ik weer een stap heb gemaakt, en het niveau haalde wat ik gehoopt had.