Harriët Koorn

NK Tijdrijden

25 juni 2014

Goed weer, best een mooi parcours, ik had er zin in. Tegen beter weten in misschien, maar toch.

Het ging de laatste weken niet zo lekker, en ik er niet echt achter gekomen waar dat aan lag. Zelf denk ik altijd al snel dat ik te weinig train als het niet gaat, mensen in mijn omgeving zeggen eerder dat ik juist meer rust moet nemen. Doordat ik me nooit beter ga voelen van rust doe ik dat niet zo snel.

Ik was benieuwd naar de fietskeuring. Bij alle KNWU tijdritten die ik dit jaar heb gereden was het een lachertje, maar ik ging er vanuit dat het bij een NK beter zou zijn. Nou, niet dus. Er stond weliswaar niemand bij te roken dit keer, maar ze hadden weer geen idee waar ze naar moesten kijken. Ik heb voordat ik ging inwerken al even bij een paar keuringen staan kijken, en toen wist ik genoeg. De nieuwe regel dit jaar dat er tot het einde van de shifters gemeten moet worden in plaats van het hart, wordt nog altijd niet nageleefd. Jammer, want ik heb mijn fiets daar wel op aangepast, waardoor ik er minder goed op pas.

Met inrijden voelde ik me best goed, dus ik had toch de hoop dat het vandaag weer gewoon goed zou gaan. Toch ging ik met aardig wat zenuwen naar de start. De eerste helft stond de wind aardig tegen, en de tweede helft voor. De eerste helft was juist het leuke deel van het parcours, en de rest vond ik maar saai. Ik kwam niet goed in een ritme. Ik zat steeds net te zwaar, maar een tand lichter was weer te licht. Ik had gewoon meer kracht moeten hebben om het zwaardere verzet rond te trappen, maar dat had ik blijkbaar niet.

De terugweg ging beter. Nu had ik wel opeens het goede ritme te pakken, en voelde het allemaal wat beter. Wel kwam mijn hartslag de hele tijdrit niet omhoog, wat nooit een goed teken is. Als ik m’n kracht kwijt kan is m’n hartslag een stuk hoger. Na 33:45.05 kwam ik over de finish. Ik ging 42.2 gemiddeld, en ben hiermee 26e geworden.

Toen ik mijn licentie weer op ging halen hoorde ik dat ik naar de dopingcontrole moest. Spannend, want ik had dat nog niet eerder meegemaakt. Het was gelukkig een aardige mevrouw die alles duidelijk uitlegde. Ook gelukkig dat ik nog niet naar de wc was geweest. Nu ging het allemaal vrij snel. Best interessant om eens mee te maken.

Ik ben niet tevreden over het NK. Ik trapte minder vermogen dan in april, dus dan gaat er iets niet goed. Nu zaak om uit te zoeken wat er mis is gegaan in m’n voorbereiding, dan leer ik er misschien nog wat van. In het begin van het seizoen begon ik heel goed, en ging ik bij iedere tijdrit weer vooruit. Begin juni zo’n beetje stopte dat en liep het allemaal niet meer lekker. Ik ben er nog niet achter waar dat aan ligt.