Harriët Koorn

Bollenstreek Tijdritcompetitie 2014 ronde 3

3 juni 2014

Afgelopen dinsdag was alweer ronde 3 van de tijdritten op de Boender. Door Leende was mijn zelfvertrouwen een beetje afgezwakt, dus ik zag er best tegenop.

Er stond opvalland weinig wind, wat ik nog nooit heb meegemaakt daar. Het zouden dus wel eens omstandigheden kunnen zijn om een PR te rijden. Na Leende liep het even helemaal niet. In trainingen voelde het totaal niet lekker. Maandag was ik naar de fysio geweest, die me met dry needling weer wat soepeler heeft geprobeerd te krijgen. Met inrijden dinsdag merkte ik meteen dat dat gelukt was, want het voelde een stuk beter. Ik trapte weer makkelijk het vermogen waar ik zondag in de training nog grote moeite mee had. Mijn zelfvertrouwen nam dus weer een beetje toe.

Ik was goed weg, en kon gelukkig gewoon weer het wattage trappen wat ik wilde. Met inrijden had ik bordjes gezien die waarschuwden voor wandelaars. Maandagavond was ik met trainen ook al in de avondvierdaagse terecht gekomen. Toen sprong er een kind vlak voor mij zomaar de weg op, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten. Bij de derde bocht stonden nu verkeersregelaars, dus ik snapte dat de wandelaars eraan kwamen. Ik heb netjes m’n hand uitgestoken, en de regelaars gebaarden dat ik door kon rijden. Ze waarschuwden me zelfs nog dat er een auto aankwam. Hoewel de aandacht meer naar de wandelaars uitging dan naar mijn vermogen, kon ik er goed langs en zorgde het niet voor problemen. Tijdens het tweede rondje in dezelfde bocht helaas wel. Er reden net drie auto’s voor me die dachten dat ze er onmogelijk langs konden waardoor ze vol in de remmen gingen, en ik dus helaas ook. Ik ben er links en rechts omheen geslingerd en heb geprobeerd zo snel mogelijk weer in m’n ritme te komen. Tijdens het derde rondje ging het weer goed, hoewel het erg oppassen bleef met zoveel kinderen die niet kunnen inschatten hoe hard een tijdrijder aan kan komen rijden.

Ik had de omstandigheden terecht goed ingeschat, want ik reed een dik PR. Ook het gemiddelde vermogen was weer op een normaal niveau. Bij het NK moet het nog wat hoger, maar ik ben weer op de goede weg, en Leende bleek gelukkig alleen maar een slechte dag.