Harriët Koorn

Bollenstreek Tijdritcompetitie 2014 ronde 1

8 april 2014

Vorig jaar hielden de Swabomannen voor zichzelf al tijdritten op de Boender. Dit jaar kan iedereen meedoen.

Ik train regelmatig op de Boender, (wat overigens officieel niet de Boender heet, maar onder wielrenners wel...) dus het leek me leuk om hier ook eens een tijdrit te rijden. Er worden hier deze zomer meerdere tijdritten gehouden, maar het is geen competitie, en het gaat nergens om. Gewoon losse wedstrijden, wat voor mij vooral een prima training is. Er staan geen verkeersregelaars bij de bochten, dus je moet goed opletten voor verkeer, en als er iets aankomt heb je gewoon pech. Het is een mooi rondje van ongeveer 5,8 kilometer. Het is er over het algemeen niet zo druk, en doordat het een rondje is kan je er perfect eindeloze duurblokken trainen... Doordat het dicht bij de kust ligt waait het er wel vaak hard, en de wind staat vrijwel nooit gunstig als ik er fiets. De ene helft wel echt tegenwind, maar de andere helft nooit echt lekker voor. Dat was nu ook weer zo, merkte ik al met inrijden. Het inrijden voelde sowieso helemaal niet lekker. Ik voelde me moe, en nog niet goed hersteld van afgelopen weekend. Drie rondjes leek opeens best ver.

Nadat we nog even met alle deelnemers gezamenlijk een rondje hebben gereden omdat niet iedereen de route kende, konden we beginnen. Ik startte als derde, achter Arjan Hulsebos. Het eerste rondje voelde vrij zwaar, maar ik kon wel redelijk het vermogen trappen wat ik in mijn hoofd had. Tijdens het tweede rondje zag ik al snel Arjan rijden, waar ik een mooi richtpunt aan had. Vooral tegenwind kon ik hierdoor goed doortrekken, en ik haalde Arjan in. Vlak na de doorkomst voor het derde rondje haalde ik ook degene in die voor Arjan gestart was. Nu had ik dus geen richtpunten meer. Het stuk waar de wind het beste stond haalde ik niet meer de snelheid van de afgelopen twee rondjes, maar verrassend genoeg ging het tegenwind juist beter en reed ik harder dan de eerste twee rondjes. Ik kwam na 25.57 over de finish. Ik heb erg vlak gereden. Mijn rondjes waren 8.41, 8.41 en 8.35. Ik ging hiermee maar 40.22 gemiddeld, maar dat zei alles over de wind. Thuis bleek namelijk dat ik weer een pr had qua wattage.