Harriët Koorn

Tijdrit Nijeveen

26 juli 2014

Afgelopen zaterdag stond ik in Nijeveen (Drenthe) aan de start van een tijdrit van 21,7 kilometer.

Wat ik niet wist toen ik me in maart inschreef, was dat de start om 09.00 uur was. Afgelopen week kreeg ik een mail met mijn starttijd (09.09), en dat was wel even schrikken. Zo ging mijn wekker om kwart over vier al af, en had ik in de auto moeite om m’n ogen open te houden. Ik reed niet zelf overigens, dus het was verder geen probleem.

Bij aankomst hebben we het rondje een keer met de auto gereden om te verkennen. Het was een rondje van ruim 10 kilometer, wat we dus twee keer moesten rijden. Ik had na het NK niet veel meer gefietst. Ik was het zat dat het niet lekker ging, en het werd ook steeds slechter. De afgelopen week had ik weer iets meer getraind, maar dat helpt niet zo snel.

De tijdrit ging dan ook bepaalt niet goed. Vanaf het begin had ik totaal geen macht, en kon ik niet afzien. Aan het eind van het tweede rondje zag ik degene die twee minuten voor me was gestart rijden, en kon ik nog een eindsprint inzetten om haar vlak voor de finish in te halen. Ik reed maar net 40 gemiddeld, en werd negende.

Inmiddels heb ik een vermoeden waarom het niet meer gaat. Bij deze tijdrit kwam het natuurlijk ook door een gebrek aan training, maar er speelde vooral iets anders mee. Ik hou nog even voor me wat ik denk, maar op 27 augustus wordt dat onderzocht. Nog even veel geduld hebben dus, en hopelijk wordt er dan meer duidelijk.