Harriët Koorn

Bollenstreek Tijdritcompetitie 2014 ronde 2

6 mei 2014

Nog meer wind dan de vorige keer, bijna onder een auto, maar toch een pr gereden!

Gisteren reed ik voor de tweede keer een tijdrit op de Boender. Met inrijden merkte ik al dat er nog meer wind stond dan de vorige keer. Dat betekende dus weer erg veel wind tegen. Op het stuk voor de wind stond hij denk ik iets gunstiger dan de vorige keer, en vooral het laatste stukje voor de tweede bocht had je aardig wat wind in de rug.

Ik had begin vorige week veel getraind, en het duurde te lang voor ik daar weer van herstelde. Daardoor ging het in het weekend nog steeds niet lekker, en ook mijn standaard training de dag voor een tijdrit ging maandag niet naar mijn zin. Ik had er dus niet zoveel vertrouwen in dat het goed zou gaan.

Tijdens het eerste rondje ging het voor de wind wel goed, maar zakte ik tegenwind enorm in. Vooral het eerste stuk kwam ik niet vooruit. Later werd het beter. Ik zag al een tijd iemand voor me rijden, en haalde degene in die twee minuten voor mij was gestart. Vlak voor de laatste bocht werd ik ingehaald door een auto. De automobilist moest net als ik rechtsaf, maar ging niet. Ik had allang gezien dat er niks aankwam, dus waarom ze niet ging rijden weet ik niet. Ze had niet veel ruimte voor mij vrijgelaten, maar ik paste nog rechts naast de auto. Ik propte me dus in het gaatje, en reed gewoon vol door. Net op het moment dat ik in de bocht naast de auto zat besloot ze toch ook maar eens te gaan rijden zonder ergens naar te kijken. Het scheelde niet veel of ik had onder de voorwielen gelegen. Nadat ik al twintig meter verder was ging ze nog naar me toeteren ook.

Toen ik langs de start/finish kwam stond Erik net klaar om te vertrekken. Die zou me dus wel snel in gaan halen. Eerst haalde ik Arjan nog in op het stuk voor de wind. Ik zag hem al een tijdje rijden, en het zag er naar uit dat ik hem net bij de tweede bocht in zou halen. Ik weet niet hoe hij bochten aansnijdt, en ik zou zelf denk ik schrikken als ik in een bocht werd ingehaald. Ik heb dus geprobeerd aan te zetten om hem nog voor de bocht in te kunnen halen, wat gelukkig lukte. Op het stuk tegenwind kwam Erik mij vervolgens voorbij alsof ik stilstond.

Het laatste rondje gebeurde er niks spannends. Niemand ingehaald, ik werd zelf niet ingehaald, en geen problemen met automobilisten. Voor de wind ging ik niet meer zo hard, maar tegenwind lukte het om een goed ritme te houden waardoor ik uiteindelijk mijn derde rondje het snelste heb gereden. Ik kwam na 25:49.03 over de finish en reed hiermee een pr