Harriët Koorn

Rabo Beach Challenge

23 november 2013

Dit was weer een strandrace die meetelde voor de competitie, dus hier wilde ik graag goed rijden. Ik stond vrij vooraan bij de start, maar het was onmogelijk om fietsend weg te gaan. De voorste rij kon dit, maar alles wat daarachter stond moest rennen.

Eenmaal bij het harde zand gekomen ben ik op mijn fiets gesprongen en zo snel mogelijk geprobeerd in een groep te komen. Dit lukte goed. We hadden wind tegen, waardoor er niet veel gebeurde, en de groep waarin ik zat was erg groot. Ik denk een stuk of 35 mensen. Omdat het door de werkzaamheden bij Katwijk niet mogelijk is daar over het strand te rijden, was het parcours dit jaar veranderd. Iets voor Katwijk moesten we het strand af. Tot dat moment was er in mijn groep niks gebeurd, en was alles nog bij elkaar. We moesten een duin oprennen, en helaas voor mij is door mul zand rennen met een fiets in je hand bepaald geen talent van mij. Ik verloor hier dan ook de aansluiting met het voorste deel van de groep. Eenmaal weer op het asfalt door de duinen was het niet meer mogelijk om dit gat te dichten helaas. Na een klein stuk door de duinen moesten we weer over zo’n zelfde duin rennen, en het strand weer op. Bij Scheveningen was er een keerpunt op het strand, en daarna moesten we hetzelfde nog een keer. Bij dit keerpunt moest ik, zoals vrijwel iedereen, ook weer lopen. Hier raakte ik ook nog achterop bij de groep waar ik op dat moment in reed, maar dat gat kon ik gelukkig weer dichten op weg naar Katwijk. In deze groep zat Annemarie Kranenburg ook, die één plek achter mij stond in het klassement. Hier wilde ik dus bij in de buurt blijven. Eenmaal op de terugweg weer richting Scheveningen heb ik geprobeerd haar los te rijden, maar dat lukte helaas niet. Het laatste stuk rennen naar de finish ging haar wat beter af dan mij, zodat ik iets na haar over de finish kwam. Wel bleef ik derde in het klassement staan. Ik voelde me deze race wat fietsen betreft gewoon goed, maar er moest dit jaar zo enorm veel gelopen worden dat ik evengoed veel tijd verloor. Ik werd uiteindelijk 13e.